Airport-Line

Istra

Turizam je važna grana hrvatskog gospodarstva, a naš najveći poluotok i u 2014. godini ističe se kao jedna od vrhunskih svjetskih destinacija nakon niza priznanja vodećih turističkih vodiča kao što su Lonely Planet i National Geographic Traveler.

Istra Vam nudi sve što biste mogli poželjeti na odmoru – od mira i tišine, raskošne prirode i blagodati čistog modrozelenog mora za one željne opuštanja, preko kulturnih manifestacija i festivala pa sve do poznatih sportskih i glazbenih događaja za one koji ne žele ništa propustiti. Posljednjih se godina intenzivno razvija seoski i agroturizam na čelu s njegovim veličanstvom istarskim tartufom i kraljicom istarskih vina - malvazijom, ali i različite sportske i sadržaje za aktivan odmor. Istra je posebno poznata po teniskom turniru koji se svakog ljeta održava u Umagu, filmskom festivalu u Motovunu koji broji toliko posjetitelja da okolna zemljišta prekrivaju nepregledni redovi šatora, a ulaznice su rasprodane mjesecima unaprijed. Ne zaboravite zvjezdarnicu u Višnjanu, romantičari željni novih znanja...

Istra je posebna, drugačija, tajnovita i blaga. Pogledom možete obuhvatiti čitavo bogatstvo raznolikosti, od snježne bjeline planina, zelenih njiva i polja, valovitih predjela s vinogradima i maslinicima, do modrine beskrajnog mora. Kad uđete u tu raskoš, kad joj se sasvim približite, ostati ćete zadivljeni svakom pojedinošću, gradskim portalim i crkvenim pročeljima, seoskim ulicama, voltama i baladurima, klokotom potoka i proplancima s rascvalim trešnjama.

Život je uz obale Istre oduvijek bio povezan s morem, to je Plava Istra u čijem su zagrljaju moreplovci tražili utočište, ribari su život provodili proveli štujući to beskrajno zagonetno prostranstvo, putnici u lukama nalazili nove ljubavi. Svi bi se oni sigurno složili u jednom - ljepota istarskog krajolika privukla je više od jednog putnika na ostanak, možda i novi početak...

Istra 01
Istra 02
Istra 03
Istra 05
Istra 04

Zaplovite zajedno s nama sunčanim tragom uzduž modrih istarskih skuta uranjajući u živopisne mediteranske motive – osamljene uvale i plaže, barke koje plutaju na površini kristalno čistog Jadrana.

U daljini na brežuljku vidjet ćete Labin čije su zidine stoljećima štitile njegove stanovnike, a u njegovom podnožju osmjehuje se Rabac, prostirući se uz jedne od najljepših plaža u Istri. A zatim dalje, sve do najjužnijeg rta, Kamenjaka koji zakriljuje zapadnu obalu na kojoj će vam prva dobrodošlicu poželjeti tisućljetna Pula. Osvrnite se i zadržite u sjećanju pogled na grad i njegovu velebnu Arenu prije no što dopustite da Vas zavedu biseri Brijunskog arhipelaga.

A kada povratite dah i nastavite svoj put, s horizonta modrog beskraja dozvat će Vas svojom ljepotom Rovinj, zavrtjeti svojim uličicama i pustiti Vas u zagrljaj Limskog kanala. Tu će Vas s brodica pozvati da im se pridružite i uz pjesmu i okuse Mediterana odvesti do vrsarskih Sestrica i onda dalje sve do porečkih plaža. Pozdravite putem kupače i surfere, a ukoliko naiđete na bovu, znajte da negdje u tišini modrog plavetnila ronioci tragaju za nekim drugim svjetovima.